Preslatki su, zar ne? Moji klinci su se pomamili za ovim mekanim lopticama! Priznajem, i meni su neodoljive. Otkrit ću vam trikove koje koristim za brzu i jednostavnu pripremu Cake Popsa!

Pssssst! Nedavno sam radila jedan sočni, limunasti kolač i ostalo mi je dosta biskvita. Kao pravoj domaćici, bacanje nije bila opcija pa sam ga zamrznula. Odlična stvar kada vam treba brzi desert!

Na što sve treba obratiti pažnju tijekom izrade ovih loptica i kako možemo ubrzati cijeli proces? Krenimo redom!

  • Već sam spomenula da u rubriku Mala zadovoljstva ne ulazi ništa komplicirano. Tako je i s ovim desertom: biskvit ili odmrznite, ili kupite jedan od onih jeftinih gotovih kuglofa, mramornih kolača i sl.

Pssssst! Kada kupujete biskvit, pazite da ne uzmete neki s komadićima voća ili čokolade jer nećete moći oblikovati lijepe kuglice niti dobiti kompaktnu smjesu koja će se držati na štapiću.

  • Jako dobro ga usitnite dlanovima – jedino posve izmrvljeni biskvit možete oblikovati u kuglice.
    Namočite ga s 2-3 žlice soka (ili alkoholnog pića). Moj biskvit (oko 400 g) je bio veoma sočan pa sam preskočila taj korak i samo umiješala 2-3 žlice kupovne kreme za Cheesecake. Pazite da ne stavite previše tekućine i/ili kreme!
  • Ne želite da vam kuglice budu prevelike jer tada postoje šanse da vam spadnu sa štapića. Idealan omjer je sadržaj jedne žlice.
  • Stavite smjesu na dlan i stisnite je nekoliko puta kako bi postala kompaktna. Potom je dlanovima nježno oblikujte u kuglicu.
  • Kada ste svu smjesu pretvorili u kuglice, stavite ih u zamrzivač na pola sata. To će biti dovoljno da se smjesa stisne i učvrsti.
  • Koju god čokoladu da koristite, probajte je prvo temperirati i to u čaši radi lakšeg umakanja. Štapić prvo umočite u čokoladu, a zatim u kuglicu (tako će se bolje “primiti”); nemojte ga umetnuti do kraja, već do neke 2/3. Višak čokolade otresite, ili nježno uklonite rotirajući kuglicu uz rub čaše.
  • Zbog hladnoće smjese, rastopljena čokolada će se brzo stvrdnuti pa se potrudite biti brži! Neka vam šećerni ukrasi budu spremni i pri ruci da ih nanesete čim uklonite višak čokolade. Možete ih išarati čokoladom u boji, posuti mljevenim lješnjacima, oreo keksima, makom…

Tako jednostavno! Nema paljenja pećnice, nema prljanja kuhinje… a kupovni biskvit i kupovna krema maksimalno skraćuju posao. Popsići izgledaju kao da iziskuju jako puno truda i vremena, ali ne mora biti tako.

Izmislite neki razlog da ih napravite što prije! Zabavno ih je raditi, a rezultat će vam staviti osmijeh na lice. Bez problema mogu provesti 3-4 dana u hladnjaku. U teoriji – jer mislim da je nemoguće da se to i dogodi 😉 Uživajte!

Similar Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)