Trebate neku super i brzu oblizekicu za klince koji dolaze na druženje ili prespavanac? E, pa našli ste je! Čarobne žlice gotove su za 15 minuta. Uz malo sreće, ostat će koja i za roditelje!

Nemoguće je opisati koliko su ove žlice fotogenične, ili kako je moj sin rekao: “brutalne”! Lagane su za napraviti, ne treba vam puno sastojaka, nema pećnice ni miksera, nećete si zaprljati cijelu kuhinju…

Zamislite klince kako sjede oko stola dok im vi donosite tacnu punu šalica toplog mlijeka i tanjur pun čarobnih žlica! A gledati djecu kako ih vrte i čuti ushićene komentare također je vrsta čarolije!


Pssssst! Ovih žlica se ne može napraviti previše! I djeca i muž su cijelo popodne hodali sa žlicama u ustima. Kad ih već radite, radite dok ne potrošite sve sastojke pa ih pospremite u neku posudu i samo dobro zatvorite da ne ulazi zrak. Narednih nekoliko dana imat će se čemu radovati kada dođu iz vrtića ili škole : )

postupak

  • Kupite drvene žlice, ili one od bio-plastike 🙂
  • Ogulite 10-ak mekih karamela i stavite u manju posudicu zajedno s 1 žlicom vrhnja za kuhanje. Stavite ih u mikrovalnu i grijte u intervalima po 30 sekundi dok se ne otope. Svaki put promiješajte.
  • Bijelu i tamnu čokoladu nasjeckajte na sitne komadiće pa stavite u dvije manje posudice. Ubacite ih u mikrovalnu i otopite po istom principu kao i karamele.
  • Ostavite čokolade i karamelu sa strane da se malo ohlade. Za to vrijeme pripremite šarene zvjezdice, kuglice, mrvice, srčeka, izmrvite šarene bonbone…
  • Umočite žlice u bijelu i tamnu čokoladu, posložite na tanjur i stavite u zamrzivač na 2 minute. Izvadite ih iz zamrzivača pa napunite karamelom i vratite u zamrzivač na još 2 minute. Ponovno ih izvadite, umočite u bijelu i tamnu čokoladu pa još jednom stavite u zamrzivač na 2 minute.
  • Izvadite žlice i ukrasite po želji: išarajte ih čokoladama i posipajte pripremljenim ukrasima. Uživajte!

Similar Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)